Hvad er akryl?

- 2022-07-07-

Akryl, også kendt som PMMA eller plexiglas, er afledt af engelsk akryl (akrylplast), og dets kemiske navn er polymethylmethacrylat. Akryl er et vigtigt plastisk polymermateriale udviklet tidligere. Den har god gennemsigtighed, stabilitet, smukt udseende og nem behandling. Det er meget udbredt i byggematerialer.

Egenskaberne ved akryl

1. Det har krystallignende gennemsigtighed, lystransmittansen er over 92%, lyset er blødt, synet er klart, og akrylen farvet med farvestoffer har en god farveudviklingseffekt.

2. Akrylplade har fremragende vejrbestandighed, høj overfladehårdhed og overfladeglans og god ydeevne ved høj temperatur.

3. Akrylplade har god forarbejdningsydelse, som kan termoformes eller mekanisk behandles.

4. Den gennemsigtige akrylplade har en lystransmittans, der kan sammenlignes med glas, men tætheden er kun halvdelen af ​​glassets. Derudover er det ikke så skørt som glas, og selvom det går i stykker, vil det ikke danne skarpe skår som glas.

5. Akrylpladens slidstyrke er tæt på aluminiums, med god stabilitet og korrosionsbestandighed over for forskellige kemikalier.

6. Akrylark har god printbarhed og spraybarhed. Med korrekt tryk- og sprøjteproces kan akrylprodukter få en ideel overfladedekorationseffekt.

7. Flammemodstand: Det er ikke selvantændeligt, men tilhører brandfarlige produkter og har ikke selvslukkende egenskaber.